Fakturera utan företag - Börja frilansa | Revisor24

Fakturera utan företag - Börja frilansa | Revisor24

Att vara egenanställd

Har du en affärsidé du vill förverkliga på ett snabbt och enkelt sätt? Då är egenanställning något för dig. Egenanställning är ett mellanting mellan att vara egen företagare och anställd. Man kan säga att man får det bästa från två världar: både egen företagare och anställd.

När du skriver uppdragsavtal med ett Egenanställningsföretag blir du anställd som uppdragstagare. Det innebär att Egenanställningsföretaget har det juridiska ansvaret eftersom det är dom som har F-skattsedeln. Det är också dom som har ansvaret för att skatter och avgifter betalas in.

Däremot arbetar du som egen företagare i den bemärkelsen att du själv får skaffa dina uppdrag och du får själv sätta dina priser. Du marknadsför dig också själv med ditt eget ”firmanamn”, dina egna visitkort, din egen hemsida. Det är du själv som bestämmer hur mycket du vill göra och vad du vill göra för att marknadsföra dig.

Egenanställning passar för de flesta verksamheter så länge som det handlar om fakturering.

Genom Egenanställning kan du arbeta heltid eller deltid. Egenanställningsföretag har inga synpunkter på hur mycket eller hur lite du arbetar. Inga fasta avgifter förekommer. Gör du ingenting kostar det heller ingenting.

Kan jag fakturera själv?

Det är Egenanställningsföretaget som fakturerar eftersom det är deras F-skattsedel som ska användas. Som egenanställd behöver man därför inte någon F-skattsedel.

Är Egenanställningsföretaget ett bemanningsföretag?

Som egenanställd arbetar du helt självständigt på samma sätt som en egenföretagare, Du marknadsför dig, skaffar dina uppdrag och sätter dina priser själv. Hos Egenanställningsföretaget råder du själv över din tid. Egenanställningsföretaget är inte något bemanningsföretag.

Måste jag bo och verka i Egenanställningsföretagets närhet?

Du kan bo var som helst i landet. Det spelar ingen roll. All kommunikation sker digitalt och över telefon.

Måste jag arbeta heltid?

Det är du själv som bestämmer hur mycket du vill eller kan arbeta som egenanställd. Du måste alltså inte arbeta heltid.

Kan jag anlita Egenanställningsföretag om jag är arbetslös?

För Egenanställningsföretag brukar det gå bra, men tyvärr säger a-kassorna ofta nej till detta. Tala därför alltid med din a-kassa först.

Vad får jag i lön?

När betalning har skett av din faktura, betalar Egenanställningsföretaget in skatter och sociala avgifter samt drar sin procentsats. Resterande är din lön som Egenanställningsföretaget sätter in på ditt konto.

Exempel på Egenanställningsföretag för att Fakturera utan företag:

Saknas ert Egenanställningsföretag i listan nedan kontakta oss så lägger vi till er.

Cool company

Fakturera utan företag – Börja frilansa med Cool Company

Fakturera utan företag, börja frilansa idag. Var din egen, bli medlem hos Cool Company så hjälper vi dig med skatter, försäkring, pension och sparande.


Bolagskraft

Egen verksamhet & juridisk rådgivning | Bolagskraft – hyr din …

Starta eget smidigt och lätt med oss på BolagsKraft. Hos oss kan du hyra din arbetsgivare och få hjälp med administrativa uppgifter såsom fakturering, juridisk …


Frilans Finans

Frilans Finans: Fakturera utan eget företag som privatperson

Frilans Finans är en modern och effektiv ekonomisk lösning som möjliggör det att fakturera utan att ha eget företag. Frilans Finans är snabbt, tryggt och enkelt.


Cansolo

Cansolo | Fakturera utan företag som privatperson

För privatpersoner erbjuder Cansolo möjligheten att arbeta och fakturera som egenanställd soloföretagare utan företag. Slipp administrationen och fokusera på …

Intresseförfrågan

Lämna en intresseförfrågan när du vill få hjälp med att Fakturera utan företag.

Få mer information via mail eller telefon
Icke bindande
Kostnadsfritt

Revisor förfrågan skickas till utvalda samarbetspartners.

Fakturera utan företag
  • Bolagskraft - hyr din ...

  Bolagskraft i Norden AB

  • Fakturera utan företag som privatperson

  Cansolo AB

  • Fakturera utan företag - Börja frilansa med Cool Company

  Cool Company Skandinavien AB

  • Frilans Finans: Fakturera utan eget företag som privatperson

  Frilans Finans Sverige AB

Frilans Finans - Fakturera utan eget företag

Wikipedia information om Egenanställning

Egenanställning Egenanställning är en sysselsättningsform som kan sägas ligga mitt emellan att vara anställd, och att vara egenföretagare. Den liknar det som i USA, Tyskland och Ryssland kallas Professional employer organization PEO eller Employee leasing, men är inte exakt detsamma. En egenanställning innebär att man blir anställd i ett företag för egenanställda. Företaget fungerar som "arbetsgivare", medan de anställda utvecklar sina egna affärer, skaffar kunder och uppdrag. Kunderna får en faktura från egenanställningsföretaget som i sin tur betalar ut lön till den egenanställde, minus en provision för det administrativa arbetet kring att ha en anställd. Fördelen för den anställde jämfört med att vara egenföretagare är att man kan koncentrera sig på sina uppdrag och sin affärsutveckling, och vara mindre engagerad i det administrativa hanterandet av ett företag. Det finns fortfarande oklarheter hur a-kassan bedömer egenanställning och det skapar en osäkerhet för personer som till exempel går från arbetslöshet till anställning med hjälp av den här typen av anställning. Egenanställning som koncept är vanligt i Europa och i USA och konceptet är på frammarsch även i Sverige. Flera företag för nya entreprenörer finns sedan länge och fler tillkommer, de omsätter ca 350 Mkr (2011). Tillväxtverket har intresserat sig för företeelsen och bl.a. beställt en rapport om Egenanställning – en väg till jobb för långtidsarbetslösa?